Home > OS, Phones > Google Phone: Nexus One

Google Phone: Nexus One

A apărut şi mult aşteptatul Google Phone.

Care este de fapt un HTC vândut de Google (Google Phone)

Ecran AMOLED de 3.7 inch (rezolutie 800×400), procesorul Snapdragon de 1GHz, si noul Android 2.1. Engadget au avut ocazia să testeze unul chiar înainte de lansare, review-ul este aici. Nu este un iPhone killer, este doar urmatorul pas facut de Google pentru popularizarea Android-ului. Un pas destul de mare la prima vedere.
GoogleSystem a pus punctul pe i:

Why launch a phone and sell it only on Google’s site? To create some excitement and to connect the phone with Google’s brand. Nexus means “bond, link”, so the phone is the link between Google’s users and Google’s mobile services.

Mai pe româneşte, alătură cel mai puternic brand la ora actuală cu Android-ul, dă-i un şut înainte.

Nexus One va fi momentan disponibil în Statele Unite, Marea Britanie, Hong Kong şi Singapore la preţul de 529 usd (la liber) sau 179 usd cu un plan tarifar la T-Mobile.

Vestea bună pentru restul utilizatorilor Android este că în câteva zile Android 2.1 va deveni disponibil şi pentru restul telefoanelor.

Având în vedere faptul că acum Google & Co. doresc o fragmentare cât mai mică a Android-ului, mă gândesc foarte serios să las Sense UI-ul HTC de pe Hero pentru Eclair 2.1. Vedem.

Specificaţii Nexus One.
Site oficial.
Review Engadget.

Ca side-note, Android-ul a ajuns la 27% cotă de piaţa în Statele Unite. Având în vedere că G1-ul a fost lansat de abia 9 luni, lucrurile par promiţătoare. (locul 2, după iPhone OS, înaintea Symbian/RIM). Via Techie-Buzz.

Categories: OS, Phones Tags: , , ,