Home > Programs > 8 inlocuitori pentru Windows Notepad

8 inlocuitori pentru Windows Notepad

Simplicitatea este un factor important pentru orice aplicatie. Tuturor ne plac aplicatiile simple.
Oricum, simplu nu inseamna neaparat fara features.

Notepad, o aplicatie implicita din Windows, este simplu, dar fara optiuni avansate. Avem o lista de alternative bune pentru Notepad. Programe simple si eficiente.

1. Notepad ++

Acest program este unul dintre cei mai buni inlocuitori pentru Notepad. Include optiuni ca Syntax Highlighting, inregistrarea si redarea macro-urilor, multi-view, editor WYSIWYG (What You See Is What You Geg), zoom-in / zoom-out, auto-complete si multe altele.

2. Metapad

O alta aplicatie cu multe optiuni ce reuseste in acelasi timp sa ramana simpla. Optiunile includ hyper-linking, favorite, recent files, external viewers. Un review mai amanuntit se poate gasi aici.

3. Notepad Tabs

Acest program are o optiune implicita ce permite folosirea tab-urilor. Este o optiune foarte utila (desi nu a fost inclusa in Windows), ajuta la lucrul simultan cu mai multe fisiere.  Printre alte optiuni se numara temele si salvarea tab-urilor inainte de a fi inchise. Un review mai amanuntit se poate gasi aici.

4. Programmer’s Notepad

Acest program este o compilatie a celor 3 de mai inainte.
Daca esti programator si folosesti Notepad foarte des, aceasta este aplicatia de care ai nevoie. Include optiuni ca auto-complete, macro-uri, SDK pentru dezvoltarea de aplicatii, preseturi de style, compatibilitate cu Windows 7.

5. STNotepad

Aceasta alternativa la Notepad este utila in special dependentilor de teme vizuale. In conditiile in care noile sisteme de operare pun din ce in ce mai mult amprenta pe vizual, este important ca si aplicatiile sa urmeze trend-ul. STNotepad este un program ce arata extraordinar de bine, cu teme translucide sau semi-transparente, exact ca Vista sau Windows 7.

StNotepadSettings

6. Glass Notepad

Inca un program ce pune accentul, dupa cum spune si numele, pe vizual. Windows 7 si Vista sunt mediile ideale pentru Glass Notepad.

7. Ted Notepad

ted notepad

O optiune foarte serioasa pentru inlocuirea Notepad-ului. Multe din optiunile enumerate mai sus plus diferite fonturi, multi-clip boarding, etc.

8. Notepad2

Un program foarte util pentru cei care folosesc limbaje de programare ca PHP, HTML, ASP, JS, batch files, etc. De asemenea multe din optiunile programelor enumerate mai sus.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.